Fødsel, faderskab mv.

Normalt anmeldes en fødsel af jordemoderen på hospitalet.
Jordemoderen indberetter fødslen til sognepræsten eller kirkekontoret i sognet, hvor moren bor.
Hvis I ikke er gift med hinanden og sammen ønsker at varetage omsorgen og ansvaret for barnet, skal I anmelde faderskab digitalt.

Det gør I ved at udfylde og underskrive en omsorgs- og ansvarserklæring om faderskab på www.borger.dk. I får samtidig fælles forældremyndighed over jeres barn. I kan udfylde erklæringen både før fødslen og i de første 4 uger efter barnets fødsel. Hvis barnet er mere end 4 uger gammelt, kan I ikke længere benytte løsningen på www.borger.dk, og barnets mor vil modtage et brev fra Familieretshuset gennem Digital Post med information om, hvordan I registrerer faderskabet. 

Vi udsender ikke automatisk attester i forbindelse med fødselsregistrering, men du kan altid bestille en personattest på dit barn via www.borger.dk. Du kan også få en attest ved personlig henvendelse på kirkekontoret (husk altid at medbringe dit eget sundhedskort samt gyldig billed-ID).
Sundhedskortet til dit barn bliver tilsendt fra kommunen, når barnet har fået navn.

Læs mere på www.borger.dk om fødselregistrering, faderskab og medmoderskab, samt hvordan du forholder dig omkring mere specielle forhold.